The number of weekdays in a year depends on what day of the week the year starts on. The number can be 260 or 261 depending on the year. There are 52 weeks in a year consisting of 5 days a week so 52 x 5 = 260. However, there are 52 weekends in a year which is 2 x 52 which equals 104 and 365 – 104 = 261 weekdays. So if January 1 starts on a weekday then there are 261 weekdays in the year and if it starts on Saturday or Sunday then there are 260 weekdays in the year.